Torben ved tasterne

Mød mig på bloggen torbenkastrup.blogspot.com. Tjek den ud her

 

 

tirsdag d. 4. april

Det er også vores kamp.

Mine franske venner går ikke til undervisning i disse dage, og det er ikke fordi, de pjækker og ligger på sofaen og dovner. De kæmper mod forringelser i deres rettigheder som kommende lønmodtagere.

Mange steder i Europa står fagbevægelse og studerende sammen om at sikre ordentlige forhold på arbejdsmarkedet og med hensyn til social sikkerhed. De krav, franskmændene stiller i disse dage, er krav, som også vedrører os i Danmark. Presset på de sociale rettigheder foregår over hele Europa. I Danmark får 18-25-årige halv dagpengesats, og VK-regering ønsker at udvide denne ordning til også at gælde 26-29-årige. Logikken bag dette er jo, at næste gang kan det blive de 30-35-årige, der skal have halv dagpengesats. Hvornår stopper man så? Samme VK-regering har nedsat kontanthjælpen for alle under 25 år, der har været på kontanthjælp i mere end seks måneder, og har indført et loft for kontanthjælpen, der rammer dem, der er allermest udsat på arbejdsmarkedet.

Man behøver ikke at være professor i europæisk politik for at se, at det er samme tendens. Der skæres - ned på de sociale ydelser, og arbejdsvilkårene forringes både i Danmark og i Frankrig. De usikre ansættelser og ringere sociale vilkår vinder frem og skal bekæmpes, også i Danmark.

 

 

mandag d. 24. oktober

Øm i benene.

I går spillede jeg og en række andre unge kandidater fodbold på Blågårds Plads.En god lille event som vi på det røde hold desværre tabte. Jeg scorede dog 2 mål og det er godt nok – det ene var dog nærmest et selvmål!

Vi spillede de røde mod de blå og vi fik fodboldtæsk af de borgerlige. Men pyt – jeg er overbevist om at vi vinder den rigtige kamp, kampen der afsluttes den 15. november. Indtil nu har højrefløjen brillieret ved at komme med det ene langt ude forslag efter det andet. Venstres boligpolitik for eksempel: De vil åbne op for at sælge andelsboliger til ejerboliger. Udover at det sådan set ikke er noget Borgerrepræsentationen har indflydelse på overhovedet er det et forslag, der slet ikke løser de massive boligproblemer København står med. Der bliver ikke bygget en eneste bolig i byen med deres forslag – tilgengæld bliver det endnu sværere for førstegangskøbere at komme ind på boligmarkedet. Du kan læse mere om min og SF’s boligpolitik her på min side.

Så det er med ømme ben efter søndagens kamp, men med humøret og den politiske kampform helt i top at vi nu tager hul på den videre valgkamp.

 

 

søndag 9. oktober 2005

30.000 pjecer og en lørdag i dyrehaven.

Så kom mine valgpjecer endelig. På SFU’s landskontor på Blegsdamsvej ligger 30.000 pjecer der skal deles ud i de kommende fem uger. Det skal nok blive hyggeligt. Jeg glæder mig til at komme ud på gaden og stræder og snakke med folk. Valgkampen har jo kørt i et stykke tid – også for mig og SFU’erne i København. Nu går vi op i højere gear.

Et af de højere gear er min nye tegneserie med SFUpermand. Jeg har fået virkelig gode tilbagemeldinger på den og den er også bare skide sjov. Det er min gode venner Ib og Leo fra det grafiske bureau The Legalizer der laver og selvom de nogen gange måske er lidt udflippede er de pisse kreative. Hver uge kommer et nyt afsnit af SFUpermands bedrifter.
På onsdag går han til kamp for bedre kollektiv trafik.

I går tilbragte jeg med afslapning i Dyrehaven med min bror, hans kæreste og deres dejlige pige Agnes. Hun blev født mens jeg boede i Ghana i foråret, og er jo bare den bedste niece en onkel kan få.
I dyrehaven kom jeg til at tænke på at der er alt for mange børn og børnefamilier i København der ikke har muligheden for sådan at tage en tur i skoven som jeg bar i går. Hvis en hel familie skal i skoven koster det hurtigt 100 kr. i transport. 90.000 børn i Danmark lever under fattigdomsgrænsen – heraf mange i København.
Borgerrepræsentationen bør lave en ordning så børn i fattige familier – ofte etniske minoriteter – får mulighed for gratis at komme ud i naturen, for en gang imellem at komme i biografen gratis og for at komme gratis i cirkus. Alt for mange børn får ikke de muligheder og de oplevelser i dag.
Det kan vi ikke være bekendt, så lad os få lavet noget mere gratis kultur til de fattige børnefamilier.

 

 

2. oktober 2005

Føj for fanden!

Det er sjældent at det vender sig i maven på mig når jeg læser et interview, men det var hvad der skete da jeg læste interviewet med Louise Frevert i fredags.

At sammenligne integrationen af muslimer med bekæmpelse af kræftceller og at ærge sig over at man ikke kan dræbe udlændinge er simpelthen så modbydeligt og afskyvækkende som man overhovedet kan forestille sig.
Jeg synes Frevert bør trække sig fra alt politik. Det handler ikke om partipolitiske forskelle det her – det handler om menneskesyn. Frevert har placeret sig tusindvis af kilometer på den forkerte side af grænsen for anstændighed.
Det hjælper ikke at DF’eren nu har fundet en gammel pensionist som syndebuk. At give sin webmaster skylden og nægte kendskab klinger dundrende hult når hun hele dagen fredag forsvarede sine udtalelser – man kan for eksempel bare læse artiklen i Politiken.

Lige så beskæmmende er det, at Søren Pind ikke vil tage afstand fra Freverts udtalelser. Først kom han med et ”integrationsudspil” hvor han lagde sig til højre for Jörg Haider og nu vil han ikke tage afstand fra det forfærdelige menneskesyn hos DF. Jeg frygter en beskidt valgkamp her i København.

Det vendte sig i maven på mig da jeg læste Freverts ord. Hvis hun havde stået ved siden af mig da jeg læste det, er jeg bange for at mit vomitus var røget op. Holdninger som hendes skal bekæmpes.
Føj for fanden, Frevert!

28. september 2005

Studerende i kamp for deres uddannelse.

I mandags var jeg inviteret til paneldebat på København Socialpædagogiske Seminarium. En debat der gik rigtig godt, selvom både Venstre og Konservative glimrede ved deres fravær. Jeg kan ikke undgå at få den tanke, at de ikke kommer simpelthen fordi de ikke tør blive konfronteret med deres asociale politik. Vi havde en rigtig god debat om fremtidens København og især om hvordan vi skaber en by hvor der er bedre plads til børnene. I SF har vi mange bud på en bedre by for børn – faktisk var det os der tog initiativ til børneplanen.

Faktisk er det ikke bare muntert men også komisk for de radikale er det parti i Danmark der har den absolut mest asociale skattepolitik. Samtidig stemte de radikale for en afskaffelse af skolepraktikken så der nu er 9000 unge – mange af dem etniske minoriteter – står uden mulighed for at gennemføre deres uddannelse. Knap så cool, men enormt asocialt. Jeg er sikker på at valgkampen vil vise endnu tydeligere hvor højreorienteret et parti de radikale er.

Det bedste ved paneldebatten var nu ikke selve diskussionen, men at den var afslutningen på en dag hvor de pædagogstuderende snakkede fremtiden for deres uddannelse. Bertel Haarder har er igang med at forringe pædagogouddannelserne, og de studerende gør lige hvad der er brug for. På den ene side presser de for politisk reform af uddannelsen, og på den anden side organiserer aktiviteter på deres uddannelsessteder.
I dag har de pædagogstuderende holdt en stor konference i Århus for at snakke om hvordan de nu kan arbejde for en forbedring af deres uddannelse.

Herfra al mulig opbakning og støtte til de pædagogstuderendes kamp.

Tjek min blog løbende hvis du vil være godt opdateret med hvad der sker!